23 Ağustos 2013 Cuma

Tanem'le Aqua-Tots Deneyimi



Biz sıramızı beklerken, Tanem de yüzen bebekleri izliyor:)

Uzun süredir Tanem'i bebek yüzme kurslarından birine götürmeyi istiyordum.İstanbul dışında olduğum için öncelikli tercihim yakınlığından dolayı Anadolu yakasında bir kurs bulmaktı, ancak Aqua-tots'u bulduktan sonra nerede olursa giderim dedim.Aqua-tots diğer kurslardan farklı olarak, kendi yerinde eğitim veriyor, yani havuzu kendine, bebeklere özel.Diğer kurslar otellerin havuzunu kullanıyor,klorlu ve soğuk suda eğitim veriyor.Aqua-Tots'un havuzu klor yerine ozonla temizleniyor ve suyun ısısı sabit ,32 derece.Sitelerinde derslerin 6 aydan başladığı yazıyordu ama aradığımda gelebileceğimizi söylediler, hatta ne kadar erken o kadar iyi.Geçtiğimiz haftalarda gittiğimizde Tanem 4 ay 1 haftalıktı.Etiler'deki yerlerine gittiğimizde, güler yüzlü bir ekiple karşılaştık,eğitmenler ,çalışanlar herkes çok ilgiliydi.
İçerinin havası bebeğin üşümeyeceği sizin de bunalmayacağınız sıcaklıktaydı.Giderken sadece huggies yüzme bezi götürüyorsunuz,mayoyu onlar veriyor.Hazırlanma odasında, duşlar, alt değiştirme ünitesi, saç kurutma makineleri, prima bezler, bebek yağları, kilitli dolaplar ve aklınıza gelebilecek ,ihtiyacınız olan her şey vardı.Saatimiz geldiğinde, Tanem'le havuza girdik, çok heyecanlıydım,ama Tanem'den yana korkum yoktu çünkü suyu çok seviyor ve korkamayacak kadar da küçük.suya girdiğimiz andan itibaren gülmesini eksik etmedi sağolsun, öğretmeni debu sayede  değişik hareketler deneyebildi.



İlk başta alıştırma hareketleri yaptk


Sonra bu yüzme aparatının içinde benim yönlendirmemle, bacaklarını çırpmaya başladı:)


Sonra beni unuttu ,kendisi takıldı havuzda:)


Hatta diğer bebeklere cesaret bile verdi:)


Bir kaç saniye de olsa kendisi sırt üstü durdu, en zoru da buymuş.





Bebekler refleks olarak suyun altında ağızlarını,burunlarını kapıyorlarmış,suya girerken burnunu ,ağzını büzüşünü görmelisiniz:) 




Bu deneme dersiydi,normal derslerle suyun içinde kalış süresi,kendine güveni,yaptığı hareketler artacak,onlara da eylülde başlayacağız,araya tatil,bayram vs,girdi.

Bebeği olan tüm annelere bu deneyimi tavsiye ediyorum, bebeğinizle paylaşımınız ne kadar çok olursa o kadar mutlu bir anne oluyorsunuz ,dolayısıyla bebeğiniz de mutlu oluyor,üstelik motor becerileri de gelişiyor,ilerisi için sudan korkmayan ,kendine güvenen bir çocuk yetiştirmenize katkı sağlıyor.

7 yorum:

  1. kuzum benım yuzme mı ogrenıyorsun sen :) ne de guzel yapmıssınız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) evt ya biliyomuş da hatırlamış gibi:) evt iyi ki gitmişiz çok memnunkaldık:)

      Sil
  2. harika bir post olmuş. Burası benim gönderdiğim kurstan daha iyi sanırım. Daha çok bebeklere yönelik. Burasını mı düşünsem acaba :9 ne kadar ödüyorsun bir kur için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim:)Cidden yazdığımdan eksiği yok fazlası var, sitelerini incele deneme derslerine katıl, deneme dersi ücretsiz , kurlar 380 lira 4 derstten oluşuyor:)

      Sil
  3. yavrucuk nasıl da bacakları kıpırdatıyor .. benim minik de duş alırken inanılmaz keyifli kesin o da çok sever.acaba izmirde var mı hemen aratırıyorum bakalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aysel ,izmirde aquababies var ona götürebilirsin:) teşekkürlerr

      Sil
  4. Ama ama ben yerim bu sosisi :)
    Çok hoşuma gitti bu fikir ben de istiyorum...

    YanıtlaSil

Siz ne düşünüyorsunuz ? Yorumunuz için teşekkürler ...