2 Ağustos 2012 Perşembe

Dubrovnik'te Balayı : Vol.1


Balayı için ETS Tur'un 4 gece 5 günlük Dubrovnik turunu seçtik.Tatilin ilk günü havaalanında buluştuk ve tura katılanların büyük oranda emekli çiftler, aileler olacağına dair düşüncemde yanıldığımı gördüm, tur 200 kişi civarıydı ve en az 140 kişi gençti.Tatil planı yaparken kendimiz gidelim , kafamıza göre gezelim  istemiştik ancak Dubrovnik'e direk uçuş yoktu ve aktarmalı uçuşlar ETS Tur'un tur fiyatından pahalıydı , biz de turla gider kendimiz takılırız dedik; ancak tur o kadar güzeldi ki bizi aşırı şaşırttı , ekstra gezilere de katıldık.Hem rehberler çok bilgiliydi hem de geziler çok güzeldi.Balkanlar'ın tarihi , Yugoslavya'nın dağılması, savaşlar ... sürekli dinledik ve gezdik.Öncelikle gidecekler için son vizesiz gidenlerdendik, artık ,vize uygulamasına geçiliyor ama yine de gidilmeli.Otel seçimine gelirsek 3 ,4,5 yıldızlı seçenekler vardı, biz 4 yıldızlıyı (Lacroma Hotel ) seçmiştik .Türkiye'de gittiğim 5 yıldızlı otellerin hepsinden güzeldi otel .Kahvaltısı harikydı, ekmekler ,kruvasanlar taze çıkıyordu, omleti istediğin gibi hazırlatabiliyordun.Otelin lobi kafesindeki yemekler bile çok lezzetli ve doyurucuydu.Odalar ise ütü masasından meyve sepetine , küvete, balkona her ayrıntı vardı, temizliği de çok düzenli yapılıyordu.Otelin en güzel yanlarından biri personel çok ilgili ve kibardı.Otel bir de spa oteliydi ve saunadan ,hamamdan, spor salonundan ücretsiz yararlanılabiliyordu.Biz bir de balayında olduğumuz için kendimizi şımartıp masaj da yaptırdık ve otele 10 üzerinden 10 verdik.


Uçuş Atlas Jet'le oldu direk uçuşla 1 bçk saatte Dubrovnik'e indik bu arada hem İstanbul'da hem Dubrovnik'te 'duty free' lerden baya alışveriş yaptık:)


İlk gün Old City dedikleri eski şehre indik ve çevreye tanıdık , eski şehirde hala insanlar oturuyor ve aynı bizler gibi çamaşırlarını camlarının önüne asıyorlar, aynı durum Napoli'de de vardı.


Burası eski şehrin görüntüsü, eskiden tüm şehir bu surların içinde yaşarmış ve deniz tarafından surlara boydan boya zincir çekilerek deniz yolundan gelecek saldırılara karşı şehir korunurmuş.


Gittiğimiz kafeleri tek tek sayıp buna gidin şuna gidin demeyeceğim zaten tüm kafelerde hem menü dışarıda asılı hem de hepsi iyi bence, çok çok lüksler zaten direk anlaşılıyor, çok kötüler de öyle.2 3  tane kafede menüde Türkçe sayfa da vardı, çalışanlar da Türkçe bir kaç kelime biliyorlar ve çok güleryüzlü davranıyorlar.


Bira Dubrovnik'te sudan ucuz , gerçekten en kötü ihtimalle aynı fiyat.Favorit en ünlü biralarından ben çok beğendim, içimi çok kolay ama eşime çok hafif geldi.


Benim en sevdiğim şeylerden biri kalamardır, Dubrovnik'te her restaurantta deniz ürünü olduğunu bildiğimden çok hevesliydim ancak bizim kalamarlardan baya farklı çıktı ama tadı  yine de güzel .Porsiyonlarsa aç doyuran cinsinden,  fotoğrafta gördüğünüz üzere.Yani aparatif midye ,karides ,kalamar alayım derseniz ana yemeğe midenizde yer kalmaz.



İkinci gün şehrin en ünlü teknesi Karaka'yla  ada turuna çıktık.Gezdiğimiz adalardan birinde bu 2 biraya ve mantarlı krakere 3 euro civarı(22 kuna) bir para ödedik.Fiyatlar hiç de pahalı değil üstelik bu kraker aşırı lezzetli, hem de içindekiler türkçe yazıyordu.


İşte bindiğimiz tekne, içinde açık büfe yemek verildi ve deniz mahsüllerinden kızartmaya, salatalara çok lezzetli  bir yemek yedik.Deniz nasıldı derseniz, Türkiye gibisi yok derim.



Bu kule eski şehrin içinde ve hala çalışan ve doğru gösteren bir saat kulesi, gerçi tüm şehir depremler ,yangınlar ,savaşlar sonrası bir çok kez restore edilmiş ancak hala çalışır çok eski bir saat görmek çok hoş.


2. gecenin sonunda mutlu biz, turun kalan ayrıntılarına bir sonraki  postta geçeceğim sormak istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz:)

6 yorum:

  1. Bu yaz ETS DEN biz de dubrovnik için bir tur satın aldık ve emin olamadığımız için iptal ettirdik...Bu postu okuyunca pişmanlık duydum sanki...seneye düşünebilirim demekki...sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi yapmışsınız.Kesinlikle gidilip görülmesi gerekn bir yer :)
    Bende çok sevmiştim dubrovriği ;)

    YanıtlaSil
  3. Nasıl gidesim geldi anlatamam. Hele ucuz dedin ya 3 kat gidesim geldi:)) Artık turist kazıklamayı ilke edinmiş ve bir bardak çaya 8 lira alan tatil beldelerinden midem bulanıyor.

    YanıtlaSil
  4. @chfashiontrend aa gerçektenn mi gitseniz güzel olurmuş umarım bunun yerine başka tura gitmişsinizdir
    @ queen ff aynen katılıyorum herkes görmeli
    @alışveriş danışmanı evt dediğin gibi kazıklandığını hissetmiyosun en azından tabi ki orda da lüks mekanlar var ama kesinlikle avruadan çok ucuz

    YanıtlaSil
  5. ekim ilk haftasi hava nasildir bilen var miiii???

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel anlatmışsın, teşekkürler bilgiler için :) Aklımda Dubrovnik vardı açıkcası balayı için ama şuan daha da olumlu bakmaya başladım :) Ama sana bir sorum olucak sence bireysel mi çıkalım balayına yoksa turla mı? Nişanlım eğer turla çıkcaksak, gemi turu olsun konusunda ısrarlı. Ama ben ordan oraya gezerek yorulur muyuz emin değilim.. Dubrovnik'e daha önce hiç gitmedim ve çok görmek istiyorum. Nasıl yapsak bilemedim, yardımlarınız içinn çoook teşekkürler şimdiden canım :)))))) Buda nişanlımın gitmek istediği tur https://www.entas.com.tr/tour/796-msc-orchestra-ile-norvec-fiyordlari.html

    YanıtlaSil

Siz ne düşünüyorsunuz ? Yorumunuz için teşekkürler ...