29 Temmuz 2013 Pazartesi

Tanem 4 aylık


Günler çok çabuk geçiyor, koskoca 4 ay bitti.Kahkahaların tüm evi dolduruyor, sabahları öyle neşelisin ki , en uykulu insanın bile uykusunu açarsın.Ayaklarını farkettin bu ay , her altını açışımızda ya da yatağa koyuşumuzda ayaklarını dikip yuvarlanıp ,onları tutmaya çalışıyorsun. Bir de gıdıklanmaya başladın, göbeğinden ayaklarından öpünce kahkaha atıyorsun.Salyaların da minik ağzında durmaya hiç niyetli değil her yeri ıslatıyorsun.Bir de her eline dokunan şeyi ağzına götürüyorsun ,minik ellerin bazen de birbirlerini buluyor hangisini yiyeceğini şaşırıyorsun.Yan dönüşlerini biraz daha ilerlettin, artık yüzüstü dönebiliyorsun ama tek kolun altında kalıyor onu çıkarmayı akıl edemiyorsun baktın olmuyor onu da ağzına götürüyorsun:)Her gün seni keşfetmek ,her an seninle olmak huzur dolu ,iyi ki hayatımızdasın.Seni çok seviyoruz.

23 Temmuz 2013 Salı

Kraliyet Bebeğinin İlk Fotoğrafları


Kate Middleton ve Prens Williams'ın beklenen bebeği dün dünyaya geldi,böylece bebeğin sır olarak saklanan bebeğin cinsiyetini de öğrenmiş olduk, kraliyet ailesinin yeni üyesi bir erkek ancak ismi henüz açıklanmadı.Çift bugün hastaneden çıkarken bebekleriyle poz verdi, hiç öyle aylarca bebeği gizli tutalım, magazincilerden kaçıralım diye kasmadılar ve tüm asaletleriyle kameralar karşısına geçtiler.Benim şaşırdığım hatta hayran kaldığım hatta hatta kıskançlıktan çatladığım olay Kate'in sanki bebeğiyle gezintiye çıkmış gibi durması.Ben 4 ay önce doğurduğumda orada olanlar hamilelikten korkar vallahi, aldığım 22 kilo ,bolca ödem ,dibi gelmiş saçlar, yorgunluktan ayakta zor durmam Kate 'in fotoğraftaki haline anca ulaşmaya çalışıyorum.


Bizdeki gibi nazar değer aman bebeğin yüzünü gösterme diyen büyükler de yok orada tabi




Mesela Kate burada yüzüğüyle poz vermiş ya , benim yüzüğüm bugün girdi parmağıma aylar sonra , hatta neredeyse kutlama yapacaktım:)


Bir de dikkatimi çeken, hava ne kadar sıcak olursa olsun bizde yeni doğana şapka takılır, kat kat sarmalanır,ee tabi bebeğin damarlarında kraliyet kanı akıyor öyle bir şeye ihtiyaç duymamışlar,bilmiyorum belki de gerek yok.Aman neyse ben kıskançlıktan çatlamadan bu postu burada bitireyim, ama Kate gerçekten çok güzel bir anne değil mi ya.

22 Temmuz 2013 Pazartesi

Vans'tan Minik Moda Gurularına Rengarenk Tasarımlar

Vans®’in yazın tüm renklerini buluşturduğu yeni 
koleksiyonu, anneleri ve babaları kadar tarz sahibi görünmek isteyen miniklerin de tercihi oluyor. Sezonun hit tasarımlarının yer aldığı enerjik ve parıltılı modeller, elbiselerden şortlara uzanan mükemmel bir uyum sağlıyor. Markanın eğlenceli ve özgün ruhunu ortaya çıkartan puantiyeli ve hayvan desenli tasarımlar ise minik trendsetterların vazgeçilmezi oluyor. Liladan turkuaza, mordan mint rengine kadar her rengin yer aldığı markanın enerjik koleksiyonu; miniklerin her an özgür ve rahat hareket etmesini sağlıyor.


 


 

20 Temmuz 2013 Cumartesi

Tanem'in Kombinleri , volume 2







Tanem'le gittiğimiz iftar yemeğinde Tanem'in kombini: LCW salopet,teyzesinin hediyesi zara baby uzun kollu body, yine tombik ayaklara zor olan LCW patik .Kapalı mekanlarda klimayı sonuna kadar açtıklarından yazın neredeyse baharlık gibi giydirmek zorunda kalıyorum hatta orda üstüne örtü örtüp gezdirdim.Babası ve ben de siyah beyaz uyumu yaptık:)



Tanem yazılı yastık annemin emeği ,diğeri ise Emine teyzemin emeği :)

19 Temmuz 2013 Cuma

Seslendirdikleri Karakterlere Benzeyen Ünlüler

İnternette gezinirken bakın ne buldum, seslendirdikleri karakterlere benzeyen ünlüler,sanki görünüşlerine göre seçilmişler harika değil mi :)Hele ki Emma Stone'a bayıldım.








Adam Levine ve Behati Prinsloo Nişanlandı


Adam Levine Victoria's Secret modeli Behati ile nişanlandı.Behati en güzel Victoria's Secret meleği değil belki ama benim en sevdiğim ,en şirin bulduğum , 'pink collection'ın ' önde gelen ismi.Adam'ı da çok beğendiğimden bu çifti yakıştırmamak olmaz elbette ama benim yıllar önce de postunu yaptığım  favori çiftlerimden biri Adam ve Anne V 'ydi.İşin ilginç yanı Anne V de Victori's Secret meleğiydi, hatta kaç kere Maroon 5 kliplerinde oynamışlığı vardır, defilede beraber yürümüşlükleri bile vardı.Behati de sevimliliğiyle ,doğallığıyla gönlünü çalmış olmalı Adam'ın ,baksanıza ilk fotoğrafta nasıl da doğal.


18 Temmuz 2013 Perşembe

Tavşanımız Büyüyor


Bundan 3 buçuk ay önce geldin dünyamıza, 2 buçuk karış ,minicik bir tavşancıktın, şimdi babanla bakıyoruz da bizim minik tavşanımız neredeyse 2 katına ulaşmış ,günler gerçekten de çabuk geçiyor .bir bakmışız yürümüşsün,koşmuşsun ,hatta okula gitmişsin,her anına şahit olacağımız için çok heyecanlı ve şanslıyız, seni çok seviyoruz.

16 Temmuz 2013 Salı

Tanem'in Kombinleri ,volume 1

Tanem'in fotoğraflarına aylık postlarda toplu olarak yer veriyorum ama bu yeni post serisinde günlük kombinleri tek tek paylaşacağım.


İlk kombini ;hamileyken ilk görüşte bayıldığım ve dayanamayıp aldığım Hello Kitty'li C&A botlar ve kuzenim Buket'in hediyesi Zara baby tulumla. Hamileyken bebeği hayal edemediğim için doğunca bu botları giyecek sanıyordum ama gel gör ki 4. aya kısmetmiş o yüzden evde fotoğraf çekiminde giymekten başka bir işe yaramadılar:)







12 Temmuz 2013 Cuma

iMade Skins ile Kendi iPhone Kılıfımı Yaptım


Dün unnado da gezerken iMade 'in indrim kuponunu gördüm ve 5 lira karşılığında %45 indirim çeki satın aldım.İmade sitesinde pek çok cep telefonuna uygun kapak tasarlamanız mümkün, ayrıca ipod veya ipad için de kılıf tasarlayabiliyorsunuz.sitedeki orjinal  kılıflardan da alabilirsiniz.İndirim kuponunu alır almaz kızım Tanem'in fotoğrafının olduğu bir kapak oluşturup siparişimi verdim, normalde 39.90 lira olan kapak 5 liraya aldığım kupon sayesinde 21 liraya gelmiş oldu.Unnado'daki kampanya 22 Temmuz'a kadar sürüyor bilginize.


Kapak bugün elime geçti ,24 saat bile sürmeden Sakarya'ya yolladılar.Sitede fotoğrafın kalitesinin değişebileceği yazıyordu nitekim biraz bozulma olmuş.Tabi benim iPhone'la çekilmiş fotoğraf seçmemin de etkisi var ,ama memnunum ,ayrıca fotoğraf kapağın sağ sol ve altına da uzanıyor.

11 Temmuz 2013 Perşembe

Görevimiz Diesel Reboot!

Diesel, yakın zamanda yeni bir kampanyaya, daha doğrusu bir projeye başladı. #dieselreboot projesi Diesel’in diğer işleri gibi oldukça yaratıcı ve cesur.

Projenin merkezinde tumblr var. dieselreboot.tumblr.com adresine girdiğinizde Diesel size moda ile ilgili çeşitli görevler veriyor. Bu sayede Diesel bir marka gibi değil özgürce konuşabildiğiniz bir platform gibi davranıyor ve insanların, özellikle Y kuşağının bu platformla kendini daha iyi ifade etmesini sağlıyor.




Mesela bu haftaki görev: "What makes an icon?" yani; “Bir ikonu ikon yapan nedir?” Siz soruya kendi tumblr’ınıza yüklediğiniz görsellerle cevap verebiliyor, farklı hashtag’lar kullanarak Twitter, Instagram ya da Vine üzerinden paylaşımda bulunabiliyorsunuz.



Paylaştığınız içerikler Diesel Reboot tumblr sayfasında yer alıyor. Böylece paylaşımınız milyonlara ulaşırken bakış açınız Diesel’in tumblr sayfasında boy göstermiş oluyor.

Proje, lansmanında “Hikayemi kendim yazarım.” “Yaratıcılık benim silahımdır.” gibi bizim Gezi Parkı olayları nedeniyle aslında çok da yabancı olmadığımız kavramları kullanması açısından oldukça ilginç.

Siteye bir göz atın derim. Projenin manifestosu ise burada: jeanslab.tumblr.com

Bir bumads advertorial içeriğidir.

9 Temmuz 2013 Salı

Tanem 3 Aylık


Gecikmeli de olsa Tanem'in 3. ayının özetini geçmek istiyorum. Haziranın 28 'inde 3. ayı doldu kızımızın.Bu ayın başında mevlüdünü yaptık ,ilk fotoğraf o günden.


Bu ay annemlerin yanına Ankara'ya gittik kızımla,oradaki arkadaşlarım ,tanıdıklar, akrabalar gördü küçük böcüğümü, ben de her gün cicilerini giydirip süsledim ki beğensinler böcüğü.


Annem bandanalar ve fotoğraftaki şapkayı dikti Tanem'e.Bunun yanında bol bol alışveriş de yaptık , ama bana değil Tanem'e.Anneme hep bizim için bir şeyler aldığını kendine de almasını söylerdim, anne olunca anlarsın derdi, gerçekten kendime alamadığım şeyleri bile ona almak istiyorum.


Bu ay gülücüklerini bizden hiç esirgemedi Tanemcik, agular arttı, değişik sesler ve çığlıklar da eklendi tadından yenmiyor.


Bir de hareketlendi, bacaklar kollar ayrı oynuyor:)


Kahkahamsı sesler de çıkarıyor ki yemeden dayanabilene aşkolsun.


Kucaktayken yüzümüzü hayran hayran gülerek izliyor güleç bebeğimiz.


Artık ayakkabı da giyiyor hem, çünkü çorapları kayıyor:)

20 günün sonunda babamız Ankara'ya geldi ,Tanem'in ne kadar büyüdüğünü uzun süre görmediği için çok farketti.Bir daha bu kadar ayrı kalmak yok, çok zor oldu ama annanne ve dede toruna doydu :)



Bu ay 3 cm uzayıp, 1 kg almış Tanem, sadece anne sütüyle beslenmeye devam.Uyku düzeni biraz daha düzene girdi, arada sapmalar oluyor elbette ama eskiye göre çok daha iyi.



Elini boğazına kadar ağzına soktuğundan zürafa Sophie'nin diş kaşıma oyuncağından aldık , ilk günler çok tutamıyordu ama artık iki elle birlikte tutuyor, hatta görünce seviniyor bile:)


Arada yürüyüşler yaparak babasını ziyaret ettik, çünkü tüm gün birbirlerini çok özlüyorlar, tabi ben de :)

8 Temmuz 2013 Pazartesi

Salopet Trendi






90 'lı yılların en trend giysilerinden salopet  bu yaz tekrar trend oluyor, topuıklularla, bez ayakkabılarla her şekilde karşımıza çıkıyor.Açıkçası ben bu trendi 10 yaş civarımda bırakmak istiyorum , boyum da 175 falan olmadığı için iyice çocuk gibi olmak istemem ,giyene de mani olmayım tabi ama ben almayım.