29 Mayıs 2013 Çarşamba

Tanem 2 Aylık


Minik kızım dün itibariyle tam 2 aylık oldu ,ben de böylece 2 aylık anne oldum.Bu ay ilk aydan çok farklı geçti , yorgunluğu ,acemiliği attık ve ebeveynliğin keyfini sürmeye başladık.Artık gündüzleri sık sık yüz üstü yatırmaya başladım kızımı ,böylece sırt üstü döndürdüğümüzde gazını daha rahat çıkarıyor, gaz ilacına (sab simplex)devam ediyoruz, ne olur ne olmaz.

Bu ay ilk kez tırnaklarını kestim kızımın.İlk ay o kadar incelerdi ki kendileri kopup dökülüyorlardı, bir kere etine denk getirdim ,içim gitti ama kanamadan kurtardık.İnanmazsınız belki görmemiş dersiniz ama ben o minik tırnakçıkları küçük bir poşete koydum ,ne kadar minik olduklarını hiç unutmayım diye saklıyorum.


 Bu ay doktoru dinlemedik her pazar dışarı çıktık, ilk çıktığımız üstteki resimde 38 günlük Tanem'i kat kat
giydirip sıcaktan bunaltıyoruz ,2. resimde öğrenip ( biraz da büyümesinin verdiği rahatlıkla)bol bol güneş almasını sağladık.

 

Araba yolculukları bu pazar gezmelerinin en eğlenceli yanı, 2 dakikada uyku moduna geçiveriyor Tanem.


Bu ayki bir yenilik de tükürükler, dudağına yanlışlıkla bir kumaş parçası değmeyegörsün ,hemen emmeye başlıyor .


Ya da burada olduğu gibi elini emiyor.


Sadece pazar gezmeleri de değil, arada ev gezmeleri de yapıyoruz,burada Tanem'in en küçük kuzeni Melis'le kaynaşması:)


Burada da büyük babannesiyle buluşması:)


Tanem artık günlük pijamalı kombinlerden süslü şortlara ,elbiselere geçti:)

En minik boy terlikler bile büyük gelse de, yaz tatilinde plajlarda süslü süslü gezecek Tanemcik.


Tavşancık çok hareketlendi, zıp zıp yataktan aşağı atlayacak sanki.

Bu elbiseyi ortaokulda ev ekonomisi dersinde yaptırmışlar ,ben hatırlamıyorum büyük ihtimalle annem yapmıştır ben de ucundan yardım etmişimdir.Kim bilirdi ki bir gün kızım giyecek:)


Doktor kontrolüne kadar dayanamayıp sürekli baş çevresi ,boy ,kilo ölçümü yapıyorum:)

Dün doktor kontrolündeydik, boyu 2 cm uzayıp 56 cm olmuş kilosu da 800 gram artıp 4900 olmuş.Gülücükler, tükürükler, heyecanlar içinde bir ay daha bitti,büyümesine şahit olmak dünyanın en güzel mucizesini izlemek gibi.

Bizim aşkımızı büyütüp, ellerimizi her zamankinden sıkı tutmamızı sağlayan, ellerimizin arasına gelen bu minik elin sahibi seni çok seviyoruz.

23 Mayıs 2013 Perşembe

Trend Alarmı: Beyaz Oje


Bubaharın oje trendlerinin en önde geleni beyaz oje,mat, taşlarla süslenmiş,ucu farklı renkte french yapılmış ne şekilde olursa olsun beyaz oje mutlaka sürülmüş olsun.


Hemen hemen her marka beyaz oje çıkardı,eskiden alçı sürmüş gibi o ne öyle derdik ama  göz alışmayagörsün.Biz de geri kalmayalım hemen bir tane beyaz oje edinelim.




22 Mayıs 2013 Çarşamba

Orlando Bloom İstanbul'da


Orlando Bloom reklam çekimleri için İstanbul'a geldi , gelir gelmez de hayranları tarafından karşılandı.Hayranlarının ilgisini geri tepmeyip hepsine tek tek imza veren oyuncu yine sempatikliğiyle gönülleri fethetti.


90 'LAR DİZİSİ GELİYOR


Birol Güven'in Seksenler dizisini sürekli izlemesem de , denk geldiğimde severek izliyorum .Gerek kostümleri gerekse geçen olaylar çok sempatik ve gerçeğe uygun işleniyor.Şimdi  de Doksanlar dizisi geliyor yine Birol Güven'den  ve eminim yine çok eğlenceli , hatta bu benim için daha eğlenceli olacak çünkü çocukluğum 90'larda geçti.


Dizi çekimi için Darıca'da stüdyo kurulmuş ,her şey gerçeğe uygun yansıtılacakmış.


en sağdaki salopetten ortaokul zamanı ne çok giyerdim, ya da soldaki nakışlı yelekten ilkokulda.Kalın kemerler ablalarımızın belindeydi ,bizde de bel çantası.


Doksanlı yılları hatırlamayı ve tekrardan yaşamayı sabırsızlıkla bekliyorum, eminim çok güzel bir proje olacak.


Dizinin oyuncuları arasında Esra Dermancıoğlu ,Ümit Erdim, Atalay Uluışık, Beste Bereket, Derya Şensoy ,Ferhan Şensoy kardeşler , Pelin Öztekin gibi isimler yer alıyor.

Dizinin çekimleri başladı , yakında ekranlarda olacak, heyecanla bekliyorum.

21 Mayıs 2013 Salı

Hülya Avşar Cannes'da Ne Giydi


Cannes Film Festivali'nden haftalar önce Hülya Avşar 'ın Cannes'da giyecekleri ve takacağı milyon dolarlık takıları konuşulmaya başlamıştı.Sonunda o elbise ve takıları görebildik.Derin sırt dekolteli elbisesi  Melih Yazgan imzalı.Elbise güzel ancak Hülya Avşar'ı bu tip sırt dekolteli elbiselerle görmeye o kadar çok alıştık ki sanki hep aynı elbiseyle karşımıza çıkıyor gibi geliyor ve açıkçası zevk vermemeye başladı.Tabi ki yüzünün güzelliğine ,sade saçlarıyla uyumlu makyajına diyecek lafım yok .

Sakarya'da Yepyeni Bir Butik :Nu-Line Boutique


Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sene Ankara'dan Sakarya'ya taşındım ve alışveriş yaptığım tüm mağazalar da şehir değiştirmiş oldu.İş ve bebek dolayısıyla Ankara ya da İstanbul'a sık sık gitmek mümkün olmuyor.Bu yüzden Sakarya'da kaliteli bir mağaza açıldığında çok mutlu oluyorum.Nu-Line Boutique büyük beden giyimi üzerine ama benim ilgimi çeken ve mutlaka aksesuar alışverişi için uğrayacağım Coquet takılarının satışının yapılması.Sezon trendi kolyeler, küpeler , bileklikler ,çantalar beni bekliyor.
 

Tekstilde de büyük bedenin en iyilerinden Faik Sönmez ve Foli 'nin ürünlerini getiriyor butiğin güler yüzlü sahibi Nuran Oba.



Mağazanın ürün çeşitliliği de oldukça fazla  ,büyük beden giyenler her zaman 'bana göre bir şey yok ,hep aynı tip şeyler satılıyor 'derler, artık çok daha fazla seçeneğiniz olacaktır.Mağaza  Serdivan alışveriş Merkezi'nde ,herkese iyi alışverişler.



12 Mayıs 2013 Pazar

İlk Anneler Günüm


Bugün 12 Mayıs 2013 , benim ilk anneler günüm .Tanem tam 45 gün önce dünyaya geldi .Bugün 20 günlükken hediye gelen ve çok büyük olduğunu düşündüğüm pijamaları giydi .Büyü de seninle gezelim ,oyunlar oynayalım demiştim ama bu kadar çabuk büyüdüğüne inanamadım.Zaman çok çabuk geçiyor ,vazgeçtim yavaş yavaş büyü her anın tadını çıkaralım.Tıpkı ilk fotoğraftaki gibi gülümsemen ,hatta kahkaha atman bu aralar babanla bizim mutluluk kaynağımız. Her gün yeni bir özelliğini keşfetmek dünyanın en güzel şeyi.Dudağının üstündeki minicik gamzen de sen güldükçe ortaya çıkmaya başladı , her şeyin bizim için dünyanın en güzel şeyi.


Erkenden gece uykusuna geçip 6 7  gibi uykunu almış bir şekilde uyanman, uykulu uykulu uyandığımda bana bu gülen gözlerle bakman tüm uykusuzluklara değiyor, iyi ki varsın, iyi ki anneliği tatmışım.Beni dünyaya getiren annemin , eşimi dünyaya getiren kayınvalidemin de anneler gününü buradan kutluyorum.Daha nice anneler günümüz olsun:)