16 Aralık 2012 Pazar

Size Bir Haberle Döndüm



    Aylardır bloga uğramayıp, burayı çok ihmal ettiğimi biliyorum ama sebebim çok geçerli.Bu haberi daha önce paylaşmak isterdim sizlerle ama işte hamilelik öyle filmlerdeki gibi kolay bir süreç değil.İlk zamanlar aman nazar değmesin diye sakladım , sonra aşırı bir yorgunluk çöktü üzerime.Ne fotoğraf çekebiliyordum ne de bilgisayarı açabiliyordum.Sürekli bir uyku hali:) Ama şimdi ağırlaşmam dışında gayet iyiyim ve artık sizleri de bu sürece dahil etmeliyim dedim.
 Hamilelik gerçekten de her annenin dediği gibi ' anne olunca anlarsın ' türünden bir süreç.İlk aöğrenme anı , heyecanla birlikte acaba bilmediğimiz süreçte ona zarar verecek bir şey yapmışmıyızdır(ilaç , meslek gereği röntgen ışınları) korkusuyla karışık bir andı.Ne düşüneceğimizi bilemedik ama doktora gidip doktor da evet deyince ikimizin de gözleri doldu.Sonra da sıra bebeğin ultrasonda görünmesini beklemek kaldı , daha doğrusu minicik bir keseciğin.Kese yaklaşık 6. hafta görünüyor .5. haftada tahlil sonucunu aldığımızda kese görünmeden gebeliğin gerçek olmayacağını da öğrendik ve o bir haftalık süreç  geçmek bilmedi, anlayacağınız bir günde bağlandık keseciğimize:) Bu sefer kese göründü bizim gözler yine doldu, sıra geldi kalp atışlarını duymaya , o süreçte de heyecanla bekledik ve kalbinin sesini ilk duyduğum an hala kulaklarımda .Hamilelik başlarda çok zordu ama o kalp sesine bile her şey değerdi.Mide bulantılarım, sürekli uyumam , sinirli ve stresli olmam baya bir sürdü , eşim de bu süreçte çok sabırlı bir şekilde bana destek oldu .İlk 2 ay 3 kilo verdim ama son kontrolümde ayda 4 kilo aldığımı öğrendim .Bir insan ayda 4 kilo nasıl alır hiç anlamadım.Sanırım biraz azaltmam gerekecek tatlı yemelerimi:) 14.haftada heyecandan 16.haftada olduğumuzu düşnüp cinsiyetini öğrencem diye doktora gittim, doktor da tabi ki erken olduğunu söyledi.2 hafta sonra gittiğimde neredeyse emindim kız olduğundan, doktor erkek dese inanmayacaktım o derece:) Ve dediğim çıktı, hemen kız bebek eşyalarına ,isimlerine bakmaya başladım.Aslında ben yıllardır kız bebek ismi seçerdim, ama iş ciddiye binince her isime bir kusur bulur olduk ,en sonunda 'Tanem' isminde karar kıldık .Şimdi sanki aramızdaymış gibi Tanem aşağı Tanem yukarı yaşıyoruz. Blogumu takip edenler bilir ya da beni tanıyanlar alışverişi , giyinmeyi çok severim.Ama bebek her şeyi değiştirdi, kendime hiç bir şey istemiyorum ,sürekli ona bir şey almak istiyorum.Belki de bana artık hiç bir giysimin olmamasından da olabilir:) Anne-bebek sitelerinin neredeyse tamamına üye oldum, bebek mağazalarından çıkmaz oldum.6 aylık bebekler için streç kot olduğunu biliyor muydunuz:) Bundan sonraki süreci sizinle paylaşacağım şimdiye kadarki sürecin kısa bir özeti de fotoğraflarda:)




İlk 2 fotoda yanlış hatırlamıyorsam 16. ve 18 . haftalardayım.Bu fotolarda da 23 ve 24 . haftalardaki hallerimi görüyorsunuz.Son zamanlarda çok hızlı büyüyecek o da karnın da dediklerinde bu kadarını tahmin etmemiştim.Özellikle beni uzun süre görmemiş olanlar çok büyük bir değişiklik olduğunu daha kolay farkediyorlar.


Bebeğimizin gelmesi yaklaştıkça, ben de rahat rahat gezebiliyorken , yavaş yavaş ihtiyaçları tamamlamaya başladık.Bebebk arabasını E-bebek mağazasından aldık ,babası da sabırla ve zevkle kurdu.
Bebek arabasından da anlayacağınız üzere ben pek kız bebeğim var modunda gezmek istemiyorum.Her şeyi kırmızı ve pembe olmasın istiyorum.Olabildiğince pastel tonlarda veya fuşyadan uzak renkler seçiyorum.


 

Bunlar Tanem'in ilk ayakkabıları sağdakileri arkadaşım Nihan H&M 'den almış:) Soldakini de ben C&A'dan aldım.


İlk zamanlar giysiyd, bebek eşyasıydı çok erken olduğundan kitaplarla başladım alışverişe.sol alttaki 9 Ay 10 gün kitabı çok faydalı oldu.Tuba Ünsal'ın kitabını da bir günde bitirdim.:) Hamilelikle ilgili ne varsa okumalıyım hesabı:) Pilates dvdsini yeni aldık, zaten bulantılar geçmeden ilk 3.5 4 ay geçmeden pilates çok önerilmiyor.Onun hemen yanındaki 'Anne Karnındaki Bebeğe Şarkılar' cdsini de arkadaşım Sinem daha 10 haftalıkken falan almıştı:) Bebek 16. haftaya geldiğinde sesleri duymaya başladığı için kocaman bir kulaklıkla bebeğe dinletmeye başladım bu cdyi.Daha sonra huzursuzlandığında bu cdyi dinletirsem hatırlayıp rahatlarmış, öyle yazıyor, bakalım göreceğiz:)


Bunlar da Tanem'in şimdiye kadar oluşmuş gardrobu .Hediyeler , benim görüp aldıklarım derken bu kadar oldu bile:) 


 

Soldaki tulum seneye yılbaşında giymesi için:) ( daha çok erken naaptın o kadar da acele etme diyenleri duyar gibiyim, ama napayım dayanamıyorum) Sağdaki kundağı da dün LCW 'den aldım.


Hamilelikle ilgile soru ve önerilerinizi heyecanla bekliyorum:)


                                  


4 Aralık 2012 Salı

Kozmetik ve Yoganın Buluşmasından Doğan Etki Sizi Şaşırtacak

AVON ANEW ile A-F33 molekülünün mucizesini, yoganın gençleştirici etkisiyle yaşayın




20 yıldır kadınlara her yaşta genç görünmeleri için ihtiyaç duydukları tüm yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerini sunan AVON ANEW Serisi her zaman en yeniyi ve farklı olanı sunmayı başarıyor. Serinin yeni ürününü bekleyenler sadece kozmetik bir krem ile karşılaşacaklarını düşünerek yanıldılar. Çünkü AVON ANEW yeni ANEW Clinical İnce Çizgi Görünümünü Düzgünleştirici Serisi ile onlara son yılların ve yakın geleceğin çığır açan yeniliğini sundu:  A-F33 molekülü...



Mucizeyi yüzünüzde hissedin

Hangi kadın daha genç ve güzel görünmek istemez? Her kadının bu konuda sonsuz bir arayış içinde olduğunu söylemek yanlış olmaz herhalde. Bu arayışa kozmetik sektörü yoğun Ar-Ge çalışmaları ile her geçen gün daha etkili ve başarılı ürünler sunarak yanıt veriyor.  A-F33 molekülü bu çalışmaların yarattığı devrimlerden biri. Cilt bakımında son 20 yılın en önemli buluşu olarak kabul edilen AMINO-FILL 33 molekülünün kozmetik sektörünün yakın tarihine yön vermesi bekleniyor.

AVON’un dünyaca ünlü cilt bakım araştırma firması NeoStrata ile geliştirdiği A-F33 içeren seri, ciltteki kolajeni aktive etmeye yardımcı oluyor. Kırışıklık görünümüne çok kısa sürede ve belirgin bir şekilde etki ediyor. ANEW Clinical İnce Çizgi Görünümünü Düzgünleştirici Seri, cilt bakımında devrim yaratan A-F33 (Aminofill-33) molekülünü içeren ilk seri olma özelliği taşıyor. ANEW Clinical İnce Çizgi Görünümünü Düzgünleştirici Seri kullananların yüzde 100’ü kırışıklık* ve kazayağı** görünümünde düzgünleşme gözlemledi.

“Losyon” ve “Göz Çevresi Bakım Losyonu” olmak üzere iki ürününün bulunduğu ANEW Clinical İnce Çizgi Görünümünü Düzgünleştirici Seri ile cildinizdeki kırışıklık görünümünün azalmasına yardımcı olan kolajen üretimi sadece 72 saat içinde artıyor. 11 hafta boyunca, günde iki kez düzenli olarak kullandığınızda çizgi ve derin kırışıklıklarda iyileşme görülüyor.


Siz gençliğiniz ve güzelliğiniz için ne yapıyorsunuz?

Her ne kadar kullanılan yöntemler, kullanılan ürünler farklılık gösterse de tüm kadınlar için değişmeyen tek şey gençliğin ve güzelliğin önemsemesi, bunları korumak için gayret göstermesidir. Her kadın güzelliğini ortaya çıkarmak ister, bunun uğraşını verir. Bu süreçte kazanan kuşkusuz, iç güzelliğini ve enerjisini dışarı vurabilen olur. ANEW Clinical İnce Çizgi Görünümünü Düzgünleştirici Seri ile kadınların içindeki enerjiyi açığa çıkarak onları güzelleştirmek için bir adım daha atıyor ve yoganın etkisini kadınlar için yeniden keşfediyor.



Kozmetik yoga buluşmasının etkisine inanamayacaksınız

“Güzellik bir görüntüden ibaret değildir. Kendimize bakmak ve bakımlı olmak içeride ve dışarıda olduğunda anlamlı” sözlerinden ilham alan AVON ANEW kadınları,  ANEW Clinical İnce Çizgi Görünümünü Düzgünleştirici Seri’nin etkisini yüz yogası ile yaşamaya davet ediyor. Yüz yogasında yapacağınız basit yüz hareketleri ile cildinizin esnekliğini artırabilir daha da ötesinde, içinizdeki ışığı, enerjiyi açığa çıkarmanın etkili bir yolunu keşfedebilirsiniz.



ANEW Clinical İnce Çizgi Görünümünü Düzgünleştirici Seri

AVON’un 100 yılı aşkın bir geçmişi olan Ar-Ge merkezinde yüzlerce bilim insanı tarafından formüle edilen ANEW Serisi, yepyeni teknolojilerle geliştirilmiş ürünleri ile 20 yıldır yaşlanma karşıtı cilt bakımında uzman bir marka konumunu koruyor. AVON üstün teknoloji ile geliştirilen ürünlerini  erişilebilir fiyatlarla sunması ile de fark yaratıyor.

Yapılan araştırmalara göre ANEW Clinical İnce Çizgi Görünümünü Düzgünleştirici Losyon ile elde edilen sonuçlar şöyle:

- Yedi gün sonunda ince çizgiler ve kırışıkların görünümünde düzgünleşme***
- Düzenli kullanımla , panelistlerin yüzde 100’ünde ince çizgilerin görünümünde düzgünleşme***
- 11 haftada ince çizgi ve kırışıkların görünümünde yüzde 50’ye varan oranda düzgünleşme

* Düzgünleştirici Losyon için iki haftalık kullanım sonunda, 60 panelist, KGL  7347 sayılı 11 haftalık klinik çalışma.
** Göz Çevresi Bakım Losyonu için iki haftalık kullanım sonunda, 33 panelist, 12 haftalık KGL 7416 sayılı klinik çalışma
*** Düzgünleştirici Losyon için iki haftalık kullanım sonunda, 60 panelist, KGL 7347 sayılı 11 haftalık klinik çalışma.

Bir bumads advertorial içeriğidir.