22 Ağustos 2012 Çarşamba

Avril Lavigne ve Chad Kroeger Nişanlandı


Avril Lavigne 6 aydır birlikte olduğu   Nickelback'in solisti Chad 'den evlenme teklifi almış.


Avril daha önce Sum 41 'ın solistiyle evliydi,ancak Chad'ın ilk evliliği olacak, bakalım düğün ne zaman gerçekleşecek.

7 Ağustos 2012 Salı

Natalie Portman ve Benjamin Millepied 'in Düğününden İlk Kareler


Fotoğrafların kalitesi çok kötü olduğu için büyük eklemedim ,ancak bu fotoğrafları burada paylaşmamak olmazdı, Natalie ve Benjamin evlendi.Natalie Portman gelinlik değil de elbise tercih etmiş, ben onu her haliyle sevdiğimden bana sempatik geldi, ama tabi ki daha zarif bir tercih yapabilirdi.


Saçının sadeliğine ise bayıldım, keşke bizler de bu kadar cesur olabilsek.


Ayrıca çiftin 13 aylık bir bebekleri de var ,şimdi  çok şirin bir aile oldular.

5 Ağustos 2012 Pazar

Dubrovnik'te Balayı : Vol.2


Dubrovnik günlerine devam edeyim, Hırvat kanallarında en dikkat çekici şeylerden birisi Türk dizileriydi.Aynı anda 3 kanalda Türk dizisi oynadığını gördük ve de orjinal dilinde ,alt yazılı.


Dubrovnik'e gitmişken mutlaka yapılması gereken şeylerden birisi de şehrin en güzel manzarasını izleyebileceğiniz teleferik gezisi olacaktır.



Teleferikle epey bir yükseldikten sonra tepede bu güzel manzarayı izleyebiliyorsunuz.





Dubrovnik sokaklarında da her yerde olduğu gibi kebapçı vardı, hem de helal et damgalı:)


Dubrovnik'ten de bez çanta alarak bez çanta sayımı 4 'e yükselttim,üzerinde eski şehrin haritası var , çok şirin:)


Akşamüstü deniz kenarında ,caz müzik eşliğinde çok lezzetli bir yemek yedik ,restaurantın adı Poklisar .


Ordan sonra da caza devam ettik ve Jazz Cafe'ye geçtik ,solistin sesi müthişti, hatta bir ara Rihanna coverı bile yaptı.Balayı videolarından bir video hazırlayacağım ,o şarkıyı da çekmiştim, çok beğeneceksiniz.Ayrıca mekanın masalarının bizim evdeki singer dikiş makinesi ayağından olması da çok hoşumuza gitti:)

4 Ağustos 2012 Cumartesi

Sporcuların Olimpiyat Dövmeleri


Olimpiyat oyunları devam ederken  ,yarışlar kadar oyuncuların dövmeleri de dikkat çekiyor.Bir çok oyuncu olimpiyat dövmesi yaptırıp gelmiş ,bakalım hangilerini beğeneceksiniz.


Benim favorim bu ,dövme dedğn öyle zırt pırt yaptırılacak bir şey değil ama açıkcası olimpiyatlara katılmak gibi büyük bir başarı vücuda kalıcı olarak işlenebilir, çok da güzel olur.






2 Ağustos 2012 Perşembe

Dubrovnik'te Balayı : Vol.1


Balayı için ETS Tur'un 4 gece 5 günlük Dubrovnik turunu seçtik.Tatilin ilk günü havaalanında buluştuk ve tura katılanların büyük oranda emekli çiftler, aileler olacağına dair düşüncemde yanıldığımı gördüm, tur 200 kişi civarıydı ve en az 140 kişi gençti.Tatil planı yaparken kendimiz gidelim , kafamıza göre gezelim  istemiştik ancak Dubrovnik'e direk uçuş yoktu ve aktarmalı uçuşlar ETS Tur'un tur fiyatından pahalıydı , biz de turla gider kendimiz takılırız dedik; ancak tur o kadar güzeldi ki bizi aşırı şaşırttı , ekstra gezilere de katıldık.Hem rehberler çok bilgiliydi hem de geziler çok güzeldi.Balkanlar'ın tarihi , Yugoslavya'nın dağılması, savaşlar ... sürekli dinledik ve gezdik.Öncelikle gidecekler için son vizesiz gidenlerdendik, artık ,vize uygulamasına geçiliyor ama yine de gidilmeli.Otel seçimine gelirsek 3 ,4,5 yıldızlı seçenekler vardı, biz 4 yıldızlıyı (Lacroma Hotel ) seçmiştik .Türkiye'de gittiğim 5 yıldızlı otellerin hepsinden güzeldi otel .Kahvaltısı harikydı, ekmekler ,kruvasanlar taze çıkıyordu, omleti istediğin gibi hazırlatabiliyordun.Otelin lobi kafesindeki yemekler bile çok lezzetli ve doyurucuydu.Odalar ise ütü masasından meyve sepetine , küvete, balkona her ayrıntı vardı, temizliği de çok düzenli yapılıyordu.Otelin en güzel yanlarından biri personel çok ilgili ve kibardı.Otel bir de spa oteliydi ve saunadan ,hamamdan, spor salonundan ücretsiz yararlanılabiliyordu.Biz bir de balayında olduğumuz için kendimizi şımartıp masaj da yaptırdık ve otele 10 üzerinden 10 verdik.


Uçuş Atlas Jet'le oldu direk uçuşla 1 bçk saatte Dubrovnik'e indik bu arada hem İstanbul'da hem Dubrovnik'te 'duty free' lerden baya alışveriş yaptık:)


İlk gün Old City dedikleri eski şehre indik ve çevreye tanıdık , eski şehirde hala insanlar oturuyor ve aynı bizler gibi çamaşırlarını camlarının önüne asıyorlar, aynı durum Napoli'de de vardı.


Burası eski şehrin görüntüsü, eskiden tüm şehir bu surların içinde yaşarmış ve deniz tarafından surlara boydan boya zincir çekilerek deniz yolundan gelecek saldırılara karşı şehir korunurmuş.


Gittiğimiz kafeleri tek tek sayıp buna gidin şuna gidin demeyeceğim zaten tüm kafelerde hem menü dışarıda asılı hem de hepsi iyi bence, çok çok lüksler zaten direk anlaşılıyor, çok kötüler de öyle.2 3  tane kafede menüde Türkçe sayfa da vardı, çalışanlar da Türkçe bir kaç kelime biliyorlar ve çok güleryüzlü davranıyorlar.


Bira Dubrovnik'te sudan ucuz , gerçekten en kötü ihtimalle aynı fiyat.Favorit en ünlü biralarından ben çok beğendim, içimi çok kolay ama eşime çok hafif geldi.


Benim en sevdiğim şeylerden biri kalamardır, Dubrovnik'te her restaurantta deniz ürünü olduğunu bildiğimden çok hevesliydim ancak bizim kalamarlardan baya farklı çıktı ama tadı  yine de güzel .Porsiyonlarsa aç doyuran cinsinden,  fotoğrafta gördüğünüz üzere.Yani aparatif midye ,karides ,kalamar alayım derseniz ana yemeğe midenizde yer kalmaz.



İkinci gün şehrin en ünlü teknesi Karaka'yla  ada turuna çıktık.Gezdiğimiz adalardan birinde bu 2 biraya ve mantarlı krakere 3 euro civarı(22 kuna) bir para ödedik.Fiyatlar hiç de pahalı değil üstelik bu kraker aşırı lezzetli, hem de içindekiler türkçe yazıyordu.


İşte bindiğimiz tekne, içinde açık büfe yemek verildi ve deniz mahsüllerinden kızartmaya, salatalara çok lezzetli  bir yemek yedik.Deniz nasıldı derseniz, Türkiye gibisi yok derim.



Bu kule eski şehrin içinde ve hala çalışan ve doğru gösteren bir saat kulesi, gerçi tüm şehir depremler ,yangınlar ,savaşlar sonrası bir çok kez restore edilmiş ancak hala çalışır çok eski bir saat görmek çok hoş.


2. gecenin sonunda mutlu biz, turun kalan ayrıntılarına bir sonraki  postta geçeceğim sormak istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz:)

GOLDEN ROSE'DAN OJE SÜRME SÜRESİNDE %50 TASARRUF


Golden Rose'un yeni ojesi Rich Color serisi ojeler acelesi olanlar için birebir, çünkü fırçası normal oje fırçalarına göre daha kalın ve bir kaç sürmede tüm tırnak kapanabiliyor.Fırçanın kalınlığı ne kadar etkiler ki demeyin, her tırnağa bir kere eksik sürdüğünüzü düşünün farkı anlayacaksınız.Üstelik bu seride 35 renk var ,herkese göre bir renk çıkar mutlaka.

Ojenin fiyatı 2.5 TL, renkleri de tam yaz renkleri, yaz bitmeden almak lazım.